Istra

Najpoželjnije mjesto za život i odmor

Zahvaljujući njezinu izvrsnom zemljopisnom položaju, odličnoj cestovnoj i zrakoplovnoj povezanosti s većim europskim gradovima, bogatom nasljeđu i prirodnim ljepotama, Istra je nerijetko prvi izbor kad je u pitanju odmor na Jadranskom moru ili odabir lokacije za izgradnju novog doma.
Najveći hrvatski poluotok, Istra je nadaleko poznata po:

povijesnoj i kulturnoj baštini

Od srednjovjekovnih dvoraca do modernijih palača, u Istri možete pronaći očuvane primjere građevina iz gotovo svakog doba. U njezine najpoznatije znamenitosti ubrajaju se rimski amfiteatar u Puli, šesti najveći na svijetu, i porečka Eufrazijeva bazilika iz 6. stoljeća koju je UNESCO 1997. proglasio svjetskom kulturnom baštinom.

vrhunskoj gastronomskoj ponudi

Istra se redovito svrstava među najkvalitetnije svjetske regije za maslinova ulja, a nudi i nagrađivana bijela i crna vina, opojne tartufe iz motovunske šume, istarski pršut i mnoge druge cijenjene lokalne namirnice.

netaknutoj prirodi i blagoj klimi

Istra se tradicionalno dijeli na „zeleni” kopneni dio, gdje prevladavaju raskošni krajolici mediteranske makije, obrisi povijesnih gradića smješteni na vrhovima valovitih brežuljaka, pitomi vinogradi i maslinici, i na „plavu Istru” koju krase živahna turistička mjesta, čisto Jadransko more s mnoštvom otočića i stijena te razvedena obala duga 445 km. 
Primorski gradovi ove „čarobne zemlje”, kako još nazivaju Istru, predvodnici su gospodarskog razvoja regije i omiljene turističke destinacije svjetskih putnika. Upravo se na obalnom dijelu Istre razvilo raznoliko tržište nekretnina na kojem JM Lotus nudi najveći izbor luksuznih stambenih zgrada, poslovnih prostora i stanova na prodaju u Istri.

Istražite lokacije koje smo izabrali za svoje novogradnje u Istri:

© JM LOTUS GRUPA 2023. Sva prava pridržana
Mijena agencija za digitalni marketing